marți, 9 septembrie 2014

Chifteluţe din cartofi


500 g cartofi, 5 linguri făină, sare, un ou, 5 căţei de usturoi, pătrunjel sau mărar, ulei

Se spală cartofii, se curăţă e coajă,
 se pun la fiert, după ce au fiert se scurg de apă, se pasează sau se trec prin maşina de tocat carne, se amestecă cu făina, oul şi sarea,  usturoiul tocat  mărunt, ceapa tocată mărunt pătrunjelul sau mărarul.. Se ia câte o linguriţă se fac rotunde sau turtite
Se prăjesc în ulei încins
 
După ce s-au rumenit se scot cu o spatulă.


Ochi românesc



- un ou
- apă
- sare

Se pune apa la fiert cu o linguriţă sare, când apa clocoteşte se ia vasul de pe foc, se sparge oul pe o farfurioară şi i se dă drumul în cratiţă, cu grijă


 Se pune apoi vasul pe foc la foc mic şi se fierbe până ce gălbenuşul se coagulează puţin.
 După ce a fiert se ia de pe foc cu o spatulă.