Ingrediente
500 gr de ciuperci
o ceapă
2 morcovi
100 ml ulei
1 lingurita sare
1 litru de apa
1 lingura faina
3 linguri bulion sau sos de rosii
Mod de preparare
Se spală ciupercile, se se toacă mărunt,
Se curăţă morcovul, se spală şi se dă pe răzătoarea cu găuri mari, se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt.
Se căleşte ceapa şi morcovul în ulei se adaugă ciupercile, se amestecă şi se pune apa.
Se lasă să fiarbă cca. 30 min până cînd se inmoaie si scade apa, adăugându-se câte puţină apă dacă nu s-au înmuiat.
Făina se freacă cu 200 ml apă rece adăugînd câte puţin la început, pentru a nu se forma cocoloaşe, se deşartă peste ciuperci adăugînd sare după gust. După ce s-a legat sosul se pune bulionul. şi se mai lasă 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu