3 vinete, 4 linguri ulei, 1/2 linguríţă sare, 2 ceape
Se spală vinetele. Se coace vinetele pe flacăra de la aragaz sau în cuptor.
Se curăţă de coajă
Se toacă vinetele.
Se taie ceapa mărunt.
Se amestecă vinetele tocate cu ceapa tăiată mărunt sau rasa pe răzătoarea cu găuri mici..
Dacă în salata de vinete dorim să punem maioneză nu mai punem ulei şi sare în vinetele tocate. După ce am tocat vinetele, punem ceapa dată pe răzătoarea cu găuri mici sau tocată mărunt şi 6-7 linguri de maioneză sau şi mai mult după preferinţele fiecăruia.
Pentru maioneză:
Un ou crud, un ou fiert, 300 ml ulei, 2 linguri lămâie.
Gălbenuşul fiert se pisează cu lingura de lemn se adugă gălbenuşul crud se amestecă bine, se adaugă sarea, lămâia, se adaugă din când în când ulei amestecându-se continuu până se încorporează tot uleiul.
Se amestecă maioneza cu vinetele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu