marți, 26 august 2014

Salată de vinete


3 vinete, 4 linguri ulei, 1/2 linguríţă sare, 2 ceape

Se spală vinetele. Se coace  vinetele pe flacăra de la aragaz sau în cuptor.

Se curăţă de coajă


Se toacă vinetele.


Se taie ceapa mărunt.


Se amestecă  vinetele tocate cu ceapa tăiată mărunt sau rasa pe răzătoarea cu găuri mici..



Dacă în salata de vinete dorim să punem maioneză nu mai punem ulei şi sare în vinetele tocate. După ce  am tocat vinetele, punem ceapa dată pe răzătoarea cu găuri mici sau tocată mărunt  şi 6-7 linguri de maioneză sau şi mai mult după preferinţele fiecăruia.

Pentru maioneză:
Un ou crud, un ou fiert, 300 ml ulei, 2 linguri  lămâie.
Gălbenuşul fiert se pisează cu lingura de lemn se adugă gălbenuşul crud se amestecă bine, se adaugă sarea, lămâia, se adaugă din când în când  ulei amestecându-se continuu până se încorporează tot uleiul.
Se amestecă maioneza cu vinetele. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu