Aluat de pizza
40 gr făină
25 gr drojdie de bere
4 linguri ulei
sare
un pahar mare de apă.
Se cerne făina, se face o gropiţă în mijloc în care se pune drojdia de bere sfărâmată şi se adaugă puţină apă călduţă în care s-a adăugat o linguriţă sare fină. Se frământă aluatul adăugându-se circa un pahar mare de apă, care trebuie să fie moale şi nu trebuie să se lipească de mâini şi de planşetă. Se lasă să crească la loc cald circa 2 ore.
Se întinde aluatul într-o tavă unsă cu ulei, se distibuie deaspura sosul de roşii cu ajutorul unei palete de lemn, se aduga felii subtiri de sunca, salam taiat cubulete, cârnat afumat taiat rondele, măslinele curăţate de sâmburi.
Se rade caşcaval sau brânză sau caş. Se introduce tava în cuptorul bine încins, şi se coace circa 30 minute.
Se taie felii pătrate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu